adplus-dvertising
1. Which of the following is not used to improve received signal quality over small scale times and distance?
a. Modulation
b. Equalization
c. Diversity
d. Channel coding
Answer: (a).Modulation

2. Equalization is used to compensate __________
a. Peak signal to noise ratio
b. Intersymbol interference
c. Channel fading
d. Noises present in the signal
Answer: (b).Intersymbol interference

3. Training and tracking are the operating modes of _________
a. Diversity techniques
b. Channel coding techniques
c. Equalization techniques
d. Demodulation techniques
Answer: (c).Equalization techniques

4. An equalizer is said to be converged when it is properly _______
a. Trained
b. Tracked
c. Installed
d. Used
Answer: (a).Trained

5. Time for convergence of an equalizer is not a function of _______
a. Equalizer algorithm
b. Equalizer structure
c. Time rate of change of multipath radio channel
d. Transmitter characteristics
Answer: (d).Transmitter characteristics

6. Equalizer is usually implemented in __________
a. Transmitter
b. Baseband or at IF in a receiver
c. Radio channel
d. Modulator stage
Answer: (b).Baseband or at IF in a receiver

7. Equalizer is ________ of the channel.
a. Opposite
b. Same characteristics
c. Inverse filter
d. Add on
Answer: (c).Inverse filter

8. ______ controls the adaptive algorithm in an equalizer.
a. Error signal
b. Transmitted signal
c. Received signal
d. Channel impulse response
Answer: (a).Error signal

9. The adaptive algorithms in equalizer that do not require training sequence are called ________
a. Linear adaptive algorithms
b. Blind algorithms
c. Non-linear adaptive algorithms
d. Spatially adaptive algorithms
Answer: (b).Blind algorithms

10. Which of the following is a blind algorithm?
a. Linear adaptive algorithms
b. Constant modulus algorithm
c. Non-linear adaptive algorithms
d. Spatially adaptive algorithms
Answer: (b).Constant modulus algorithm

Page 1 of 9