adplus-dvertising
1. A helical antenna is used for satellite tracking because of _________
a. Circular polarization
b. Maneuverability
c. Beamwidth
d. Gain
Answer: (a).Circular polarization

2. Repeaters inside communications satellites are known as ___________
a. Transceivers
b. Transponders
c. Transducers
d. TWT
Answer: (b).Transponders

3. ___________ is the geographical representation of a satellite antenna radiation pattern.
a. Footprint
b. Spot
c. Earth
d. Region
Answer: (a).Footprint

4. The smallest beam of a satellite antenna radiation pattern is ________
a. Zone beam
b. Hemispheric beam
c. Spot beam
d. Global beam
Answer: (c).Spot beam

5. _________ detects the satellite signal relayed from the feed and converts it to an electric current, amplifies and lowers its frequency.
a. Horn antenna
b. LNA
c. Satellite receiver
d. Satellite dish
Answer: (b).LNA

6. A satellite signal transmitted from a satellite transponder to earth’s station is _________
a. Uplink
b. Downlink
c. Terrestrial
d. Earthbound
Answer: (b).Downlink

7. __________ is a loss of power of a satellite downlink signal due to earth’s atmosphere.
a. Atmospheric loss
b. Path loss
c. Radiation loss
d. RFI
Answer: (b).Path loss

8. Which of the following is the point on the satellite orbits closest to the Earth?
a. Apogee
b. Perigee
c. Prograde
d. Zenith
Answer: (b).Perigee

9. What kind of battery panels are used in some advanced satellites?
a. Germanium based panels
b. Silicon based panel
c. Gallium Phosphate solar panel array
d. Gallium Arsenide solar panel array
Answer: (d).Gallium Arsenide solar panel array

10. A satellite battery has more power but lighter _________
a. Lithium
b. Leclanche
c. Hydrogen
d. Magnesium
Answer: (a).Lithium

Page 1 of 5