adplus-dvertising
1. The higher the bit rate, the more speech channels can be compressed within a given bandwidth.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

2. Which of the following are two types of speech coders?
a. Waveform coders and source coders
b. Active coders and passive coders
c. Direst coders and indirect coders
d. Time and frequency coders
Answer: (a).Waveform coders and source coders

3. Waveform coders has _______ complexity and achieves _______ economy in transmission bit rate.
a. Maximum, moderate
b. Maximum, high
c. Minimal, moderate
d. Minimal, high
Answer: (c).Minimal, moderate

4. Vocoders has _______ complexity and achieves _______ economy in transmission bit rate.
a. Maximum, moderate
b. Maximum, high
c. Minimal, moderate
d. Minimal, high
Answer: (b).Maximum, high

5. Which of the following is not a property that is utilized in coder design?
a. Non zero autocorrelation between successive speech signals
b. Non flat nature of speech signal
c. Quasiperiodicity of voiced speech signals
d. Uniform probability distribution of speech amplitude
Answer: (d).Uniform probability distribution of speech amplitude

6. Speech waveforms are _______
a. Bandlimited
b. Bandpass
c. High pass
d. Infinite bandwidth
Answer: (a).Bandlimited

7. Which of the following is not a property of pdf of speech signals?
a. Non uniformity
b. Very high probability of non-zero amplitudes
c. Significant probability of very high amplitudes
d. Increasing function of amplitudes between these extremes
Answer: (d).Increasing function of amplitudes between these extremes

8. Auto correlation function measures______ between samples of a speech signal as a function of _______
a. Similarity, frequency
b. Dissimilarity, time
c. Similarity, time
d. Dissimilarity, frequency
Answer: (c).Similarity, time

9. Power spectral density of speech is flat.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

10. Spectral flatness measure is the ratio of ______ and _____
a. Variance, Geometric mean
b. Geometric Mean, Variance
c. Arithmetic mean, geometric mean
d. Geometric mean, arithmetic mean
Answer: (c).Arithmetic mean, geometric mean

Page 1 of 7