adplus-dvertising
1. What is the minimum data speed offered by 3G mobile technology for a Stationary user?
a. 128kbps
b. 384 kbps
c. 2 mbps
d. 8 mbps
Answer: (c).2 mbps

2. What is the minimum data speed offered by 3G mobile technology to a Slow Moving user?
a. 128 kbps
b. 384 kbps
c. 2 mbps
d. 8Mbps
Answer: (b).384 kbps

3. What is the minimum speed offered by 3G mobile technology to a Fast moving user?
a. 128 Kbps
b. 384 Kbps
c. 2 Mbps
d. 8 Mbps
Answer: (a).128 Kbps

4. WCDMA stands for
a. Wide array CDMA
b. Wide band CDMA
c. Wireless CDMA
d. Wifi CDMA
Answer: (b).Wide band CDMA

5. What is the Multiple Access technique used in a 3G mobile network?
a. Time Division
b. Frequency Division
c. Code Division
d. None of the above
Answer: (c).Code Division

6. SIM in a 3G network is called _____
a. Micro SIM
b. Nano SIM
c. USIM
d. RSIM
Answer: (c).USIM

7. What are the parts of a 3G network architecture?
a. User Equipment (UE)
b. Radio Access Network (RAN)
c. Core Network
d. All the above
Answer: (d).All the above

8. What is the name of a BTS in a 3G mobile network?
a. Structure
b. Node-B
c. Node-N
d. None of the above
Answer: (b).Node-B

9. What is the name of BSC equivalent part in a 3G mobile network?
a. Controller
b. Radio Switch Controller
c. Radio Network Controller
d. Radio Command Center
Answer: (c).Radio Network Controller

10. What is the equivalent interface Um(Air interface) in a 3G network?
a. Un
b. Us
c. Uu
d. Uc
Answer: (c).Uu

Page 1 of 21