adplus-dvertising
1. Small scale fading describes the _________ fluctuations of the amplitude, phases of a signal.
a. Rapid
b. Slow
c. Instantaneous
d. Different
Answer: (a).Rapid

2. Fading is caused by interference.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

3. Which of the following is not an effect caused by multipath in radio channel?
a. Rapid changes in signal strength
b. Random frequency modulation
c. Power of base station
d. Time dispersion
Answer: (c).Power of base station

4. In urban areas, fading occurs due to height of mobile antenna ________ than height of surrounding structure.
a. Same
b. Smaller
c. Greater
d. Very larger
Answer: (b).Smaller

5. Fading does not occur when mobile receiver is stationary.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

6. Apparent shift in frequency in multipath wave is caused due to relative motion between________
a. Base station and MSC
b. Mobile and surrounding objects
c. Mobile and MSC
d. Mobile and base station
Answer: (d).Mobile and base station

7. Doppler shift is directly proportional to __________
a. Velocity
b. Height of antenna
c. Power of receiving antenna
d. Power of transmitter
Answer: (a).Velocity

8. Which of the following factor does not influence small scale fading?
a. Multipath propagation
b. Power density of base station
c. Speed of mobile
d. Speed of surrounding objects
Answer: (b).Power density of base station

9. Signal will distort if transmitted signal bandwidth is greater than bandwidth of __________
a. Receiver
b. Radio channel
c. Multipath channel
d. Transceiver
Answer: (c).Multipath channel

10. What is a measure of the maximum frequency difference for which signals are strongly correlated in amplitude?
a. Coherence bandwidth
b. Narrow bandwidth
c. Incoherent bandwidth
d. Wide bandwidth
Answer: (a).Coherence bandwidth

Page 1 of 10