adplus-dvertising
1. What is the meaning of “SELECT” clause in Mysql?
a. Show me all Columns and rows
b. Show me all columns
c. Show me all rows
d. None of the mentioned
Answer: (a).Show me all Columns and rows

2. Which of the following clause is evaluated in the last by database server?
a. SELECT
b. WHERE
c. FROM
d. None of the mentioned
Answer: (a).SELECT

3. What will be the output of the following SQL statement?
SELECT *
 FROM person;
a. Show all rows and columns of table “person”
b. Show all rows of table “person”
c. Show all columns of table “person”
d. None of the mentioned
Answer: (a).Show all rows and columns of table “person”

4. What will be the output of of the following SQL statement?
SELECT person_id, Fname, lname
FROM person;
a. Show only columns (person_id, Fname, lname) and rows related to these columns
b. Show only columns (person_id, Fname, lname)
c. Show all rows
d. Show all columns except (person_id, Fname, lname)
Answer: (a).Show only columns (person_id, Fname, lname) and rows related to these columns

5. Can “SELECT” clause be used without the clause “FROM”?
a. Yes
b. No
c. Depends
d. None of the mentioned
Answer: (b).No

6. Find the error in the following SQL statement?
SELECT *;
a. No Error
b. No table mentioned
c. Depends
d. None of the mentioned
Answer: (b).No table mentioned

7. What will be the output of the following SQL statement?
SELECT  * FROM person
WHERE person_id=1;
a. Show all columns but only those rows which belongs to person_id=1
b. Show all columns and rows
c. Shows only columns person_id
d. None of the mentioned
Answer: (a).Show all columns but only those rows which belongs to person_id=1

8. What will be the output of the following SQL statement?
SELECT person_id, fname, lname
FROM person
WHERE person_id=1;
a. Show only columns(person_id, fname, lname) but only those rows which belongs to person_id=1
b. Show all columns and rows
c. Shows only columns person_id
d. None of the mentioned
Answer: (a).Show only columns(person_id, fname, lname) but only those rows which belongs to person_id=1

9. Which clause is mandatory with clause “SELECT” in Mysql?
a. FROM
b. WHERE
c. Both FROM and WHERE
d. None of the mentioned
Answer: (a).FROM

10. Which among the following can also be included with “SELECT” clause while writing query in Mysql?
a. Literals
b. Expressions
c. User defined functions
d. All of the mentioned
Answer: (d).All of the mentioned

Page 1 of 8