adplus-dvertising
1. Numbers prefixed with ‘0x’ are in base __________
a. 8
b. 16
c. 32
d. 64
Answer: (b).16

2. Hexadecimal numbers cannot be used in scientific notation.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

3. The mantissa in -1.58E5 is __________
a. -1.58
b. 1.58
c. E
d. 5
Answer: (a).-1.58

4. The BIGINT precision is of bit _________
a. 32
b. 64
c. 128
d. 16
Answer: (b).64

5. The DECIMAL used for expressions containing only exact values with fractional part is of digit precision _________
a. 32
b. 64
c. 65
d. 16
Answer: (c).65

6. If a string is to be converted to a number, it is converted into a _____________
a. double precision floating point
b. single precision floating point
c. decimal integer
d. hexadecimal integer
Answer: (a).double precision floating point

7. The bit-field values are prefixed with __________
a. 0b
b. 0bit
c. bit-
d. ‘bit’
Answer: (a).0b

8. A BIT value in a result set is displayed as a binary string.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

9. ‘2341’ is a ____________
a. integer
b. floating point
c. hexadecimal
d. string
Answer: (d).string

10. If ANSI_QUOTES is enabled, MySQL treats the double quotes as ________________
a. identifier-quoting character
b. string-quoting character
c. hexadecimal
d. string
Answer: (a).identifier-quoting character

Page 1 of 16