adplus-dvertising
1. The hub of a MySQL installation is ______________
a. mysqla
b. mysqlb
c. mysqlc
d. mysqld
Answer: (d).mysqld

2. How many of these are for use with only MyISAM tables?

mysql, mysqladmin, mysqldump, mysqlisamchk
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer: (a).1

3. The place where the server stores its databases and status files are the data directory.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

4. The tool for copying databases is ______________
a. mysql
b. mysqlcheck
c. mysqlhotcopy
d. mysqlisamchk
Answer: (c).mysqlhotcopy

5. Which statement is used to check how MySQL would execute a SELECT query?
a. TELL
b. SHOW
c. DISPLAY
d. EXPLAIN
Answer: (d).EXPLAIN

6. What is used to perform an analysis of key values by the server?
a. ANALYZE KEYS
b. ANALYZE TABLE
c. PERFORM ANALYSIS
d. PERFORM TABLE ANALYSIS
Answer: (b).ANALYZE TABLE

7. The function used to convert an int to string is ______________
a. INET_ATON()
b. INET_NTOA()
c. INET_ITOS()
d. INET_STOI()
Answer: (b).INET_NTOA()

8. The function used to convert a string to an int is ______________
a. INET_ATON()
b. INET_NTOA()
c. INET_ITOS()
d. INET_STOI()
Answer: (a).INET_ATON()

9. Which of the following is more efficient?

LOAD DATA, INSERT
a. LOAD DATA
b. INSERT
c. Same
d. Indeterminate
Answer: (a).LOAD DATA

10. The MySQL server is highly configurable.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

Page 1 of 18