adplus-dvertising
1. To check if the data directory contains insecure files or directories, the command executed is _____________
a. ls -l
b. ls -a
c. ls -la
d. ls -lu
Answer: (c).ls -la

2. What enables the read and execute access to all users outside of mysql group.
a. drwxrwxr-x
b. drwxrwxr-y
c. drwyrwyr-x
d. drwyrwyr-y
Answer: (a).drwxrwxr-x

3. The server uses a Unix domain socket file for connections by clients to localhost.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

4. Which program is used as a utility for MyISAM table maintenance?
a. innochecksum
b. myisam_ftdump
c. myisamchk
d. myisamlog
Answer: (c).myisamchk

5. What does the AUTO_INCREMENT sequences normally begin at?
a. 0
b. 1
c. -1
d. 2
Answer: (b).1

6. How can the value of recently generated sequence number be obtained?
a. LAST_INSERT_ID()
b. LATEST_INSERT_ID()
c. INITIAL_INSERT_ID()
d. INSERT_ID()
Answer: (a).LAST_INSERT_ID()

7. What does LAST_INSERT_ID() return when no AUTO_INCREMENT value has been generated during the current connection?
a. -1
b. 0
c. 1
d. 2
Answer: (b).0

8. Triggers are not supported for _____________
a. delete
b. update
c. insert
d. views
Answer: (d).views

9. Triggers and events are not invoked automatically by the server.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

10. How is a stored procedure invoked?
a. INVOKE
b. SEE
c. CALL
d. RETURN
Answer: (c).CALL

Page 1 of 3