adplus-dvertising
31. To reload a delimited text data file use ______________
a. mysqldump
b. mysqld
c. mysqlimport
d. mysqlnaive
Discuss
Answer: (c).mysqlimport

32. Replication enables data from one MySQL database server to be copied to one or more MySQL database servers.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Discuss
Answer: (a).True

33. SBR replication is ______________
a. Statement based
b. Row based
c. Column based
d. Table based
Discuss
Answer: (a).Statement based

34. The library file that contains various portability macros and definitions is ______________
a. my_global.h
b. my_sys.h
c. mysql.h
d. my_local.h
Discuss
Answer: (b).my_sys.h

35. The header that should be included first is ______________
a. my_global.h
b. my_sys.h
c. mysql.h
d. my_local.h
Discuss
Answer: (a).my_global.h

36. Which of the following use ‘NULL’ to indicate failure?
mysql_init(), mysql_real_connect()
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
Discuss
Answer: (c).2

37. Which of the following does not return a value?
mysql_close(), mysql_init, mysql_real_connect
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
Discuss
Answer: (b).1

38. What is the general statement-issuing routine?
a. mysql_real_query()
b. mysql_query_real()
c. mysql_image_query()
d. mysql_query_image()
Discuss
Answer: (a).mysql_real_query()

39. The most restrictive among the following is ______________
mysql_query(), mysql_real_query()
a. mysql_query()
b. mysql_real_query()
c. same
d. machine dependent
Discuss
Answer: (a).mysql_query()

40. The option that specifies the data directory location at server startup is ______________
a. –data
b. –data_dir
c. –data-dir
d. –datadir
Discuss
Answer: (d).–datadir

Page 4 of 18