81. There are________________ basic types of flip-flop based on clock trigger.
a. 2
b. 6
c. 8
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).4

82. The characteristic equation of any flip-flop describes the __________________ of the next state in terms of the present state and inputs.
a. Impact
b. Behavior
c. Path
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Behavior

83. The normal data inputs to a flip-flop (D, S and R, J and K, T) are referred to as ________________ inputs.
a. Sequential
b. Asynchronous
c. Synchronous
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Synchronous

84. Asynchronous inputs, just like synchronous inputs, can be engineered to be ______________.
a. Active-Medium
b. Active-Low
c. Active-High
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both b and c

85. ___________ and Clear should not be 0 at the same time; otherwise, both the outputs will be 1, which is known as invalid state.
a. Preset
b. Post set
c. Fixed
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Preset

86. Which table indicates the input conditions of the flip-flops necessary to cause all possible next state transitions of a flip-flop?
a. T characteristic
b. Truth
c. Flip- flop excitation
d. Excitation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Flip- flop excitation

87. When a circuit is self- correcting?
a. If there are N-1 cycles among its unused states
b. If there are N-1 cycles among its used states
c. If there are no cycles among its used states
d. If there are no cycles among its unused states
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).If there are no cycles among its unused states

88. A PLA consists of two-level____________ circuits on a single chip.
a. AND-OR
b. NOR-NAND
c. XOR-AND
d. OR-NAND
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).AND-OR

89. In which of the following types of counters, the flip-flops do not change states at exactly the same time?
a. Decade counter
b. Asynchronous counter with MOD < 2^n
c. Asynchronous ripple counter
d. Cascading asynchronous counter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Asynchronous ripple counter

90. The number of states through which the counter goes is also known as ____________.
a. Counter
b. Latch circuit
c. Multiplexer
d. MOD number
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).MOD number