91. It contains an equal resistor or current source segment for each possible value of DAC output.
a. Hybrid DAC
b. Binary weighted DAC
c. Segmented DAC
d. R-2R Ladder DAC
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Segmented DAC

92. The total current can be converted into the corresponding voltage by using a/an _______________.
a. Op-Amp
b. Binary weighted ladder
c. Delta sigma DAC
d. Hybrid DAC
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Op-Amp

93. The number of resistors required for an N-bit DAC is 2N in the case of _____________.
a. Weighted resistor type DAC
b. Binary weighted DAC
c. Segmented DAC
d. R-2R ladder DAC
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).R-2R ladder DAC

94. The characteristics of a DAC, which are generally specified by the manufacturers
a. Linearity
b. Resolution
c. Accuracy
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

95. To start the conversion in successive approximation DAC the programmer sets the MSB to ___________ and all other bits to __________.
a. 0,0
b. 0,1
c. 1,0
d. 1,1
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).1,0

96. The major block(s) of the dual- slope ADC
a. Integrator
b. Comparator
c. Binary counter, switch drive
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

97. A counter with 10 states
a. Cascading asynchronous counter
b. Decade counter
c. Asynchronous ripple counter
d. Ripple counter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Decade counter

98. In asynchronous flip-flop, ______________ and clear pin shows negation.
a. Bubble at the rest
b. Active low preset
c. Clear input
d. Active high preset
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Bubble at the rest

99. It is a single input version of J-K flip-flop formed by tying both the inputs of J-K.
a. D flip-flop
b. S flip-flop
c. T flip-flop
d. N flip-flop
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).T flip-flop

100. In flip-flop, the ___________ arrow shows positive transition on the clock.
a. Upward
b. Downward
c. Vertical
d. Horizontal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Upward

Page 10 of 12