A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Gated S-R latch is a combination of which latch and gate?
a. J-K latch and NOR gate
b. S-R latch and NAND gate
c. S-R latch and NOR gate
d. J-K latch and NAND gate
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).S-R latch and NAND gate

102. Which of the following is the advantage of PLD over ICs?
a. Short design cycle
b. Low development cost
c. Flexible to experiment
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

103. In a DAC, the possible number of digital input is __________.
a. Fixed
b. Not fixed
c. 4
d. 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Fixed

104. An n-bit register has a group of n flip-flops and some
a. Logic Gates
b. Registers
c. ROM
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Logic Gates

105. It does not have any external gate.
a. Simple Register
b. Buffers
c. Memory
d. RAM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Simple Register

106. A register used to provide data movements
a. Parallel Register
b. Simple Register
c. Shift Register
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Shift Register

107. There are ___________ basic types of shift registers.
a. Six
b. Four
c. One
d. Many
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Four

108. This type of register accepts inputs data serially
a. PIPO
b. SIPO
c. PISO
d. SISO
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).SISO

109. This type of register accepts inputs data simultaneously and output is also coming out parallel
a. PIPO
b. SIPO
c. PISO
d. SISO
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).PIPO

110. In this type of register, data can be shifted in either right or left direction by using control signal.
a. PIPO
b. SISO
c. Bi-directional Shift Register
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Bi-directional Shift Register

Page 11 of 12