111. In this type of counter, the complement of the output of the last stage of the shift register is fed back to the D input of the first state.
a. Ring Counter
b. Johnson Counter
c. Straight Counter
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Johnson Counter

112. In this type of counter, the output of the last stage is connected to the D input of the first stage.
a. Ring Counter
b. Johnson Counter
c. Straight Counter
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Ring Counter

113. A device that exhibits two different stable states and functions as a memory element in a binary system is known as______________________ .
a. Registers
b. Flip-Flop
c. VLSI
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Flip-Flop

114. The different types of flip-flops are_____, __________ and____________.
a. R-S
b. D, T
c. J-K
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

115. The __________latch is an asynchronous flip-flop which can be constructed from two NAND gates connected back to back.
a. R-S
b. JK
c. SR
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).R-S

116. Memory is a circuit, which is used to store ____________ information.
a. Accurate
b. Discrete
c. Analog
d. Digital
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Digital

117. A register that can be either static or dynamic
a. Shift
b. Parallel
c. Bit
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Shift

118. Read Only Memory (ROM), as the name suggests, is meant only for __________information from it.
a. Reading/writing
b. Writing
c. Reading
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Reading

119. Memory can be classified on the basis of the ______________ technology used.
a. Non- Fabrication
b. Bipolar
c. Fabrication
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Fabrication

Page 12 of 12