adplus-dvertising
31. A company is developing an advance version of their current software available in the market, what model approach would they prefer ?
a. RAD
b. Iterative Enhancement
c. Both a & b
d. Spiral
Answer: (c).Both a & b

32. Choose the correct option from given below:
a. Prototyping Model facilitates re-usability of components
b. RAD Model Model facilitates re-usability of components
c. Both RAD & Prototyping Model facilitates re-usability of components
d. none
Answer: (c).Both RAD & Prototyping Model facilitates re-usability of components

33. Which of the following model has a major disadvantage in terms of the coding phase of a software life cycle model ?
a. Spiral Model
b. Waterfall Model
c. Rad Model
d. 4GT Model
Answer: (d).4GT Model

34. The tools that support different stages of software development life cycle are called as ______ .
a. CASE Tools
b. CAME tools
c. CAQE tools
d. CARE tools
Answer: (a).CASE Tools

35. Find out which phase is not available in SDLC?
a. Coding
b. Testing
c. Maintenance
d. Abstraction
Answer: (d).Abstraction

36. Which SDLC activity does the user initiates the request for a desired software product?
a. Requirement gathering
b. Implementation
c. Disposition
d. Communication
Answer: (d).Communication

37. First level of prototype is evaluated by ______ .
a. Developer
b. Tester
c. User
d. System Analyst
Answer: (c).User

38. Which of the items listed below is not one of the software engineering layers?
a. Process
b. Manufacturing
c. Methods
d. Tools
Answer: (b).Manufacturing

39. For the best Software model suitable for the project, in which of the phase the developers decide a roadmap for project plan?
a. Software Design
b. System Analysis
c. Coding
d. Testing
Answer: (b).System Analysis

40. Where is the prototyping model of software development well suited?
a. When requirements are well defined.
b. For projects with large development teams.
c. When a customer cannot define requirements clearly.
d. None of the above.
Answer: (c).When a customer cannot define requirements clearly.

Page 4 of 20