adplus-dvertising
11. Which one of the following is not a phase of Prototyping Model?
a. Quick Design
b. Coding
c. Prototype Refinement
d. Engineer Product
Answer: (b).Coding

12. Which of the following statements regarding Build & Fix Model is wrong?
a. No room for structured design
b. Code soon becomes unfix-able & unchangeable
c. Maintenance is practically not possible
d. It scales up well to large projects
Answer: (d).It scales up well to large projects

13. RAD Model has
a. 2 phases
b. 3 phases
c. 5 phases
d. 6 phases
Answer: (c).5 phases

14. What is the major drawback of using RAD Model?
a. Highly specialized & skilled developers/designers are required.
b. Increases re-usability of components.
c. Encourages customer/client feedback.
d. Both a & c.
Answer: (d).Both a & c.

15. SDLC stands for
a. Software Development Life Cycle
b. System Development Life cycle
c. Software Design Life Cycle
d. System Design Life Cycle
Answer: (a).Software Development Life Cycle

16. Which model can be selected if user is involved in all the phases of SDLC?
a. Waterfall Model
b. Prototyping Model
c. RAD Model
d. both b & c
Answer: (c).RAD Model

17. Which one of the following is not an Evolutionary Process Model?
a. WINWIN Spiral Model
b. Incremental Model
c. Concurrent Development Model
d. All are Evolutionary Software Models
Answer: (d).All are Evolutionary Software Models

18. The Incremental Model is a result of combination of elements of which two models?
a. Build & FIX Model & Waterfall Model
b. Linear Model & RAD Model
c. Linear Model & Prototyping Model
d. Waterfall Model & RAD Model
Answer: (c).Linear Model & Prototyping Model

19. What is the major advantage of using Incremental Model?
a. Customer can respond to each increment
b. Easier to test and debug
c. It is used when there is a need to get a product to the market early
d. Both b & c
Answer: (d).Both b & c

20. The spiral model was originally proposed by
a. IBM
b. Barry Boehm
c. Pressman
d. Royce
Answer: (b).Barry Boehm

Page 2 of 20