51. The ability to encourage the technical people to produce their best ability is known as ______ .
a. Organization
b. Motivation
c. Ideas or innovation
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Motivation

52. Processes for evolving a software product depend on:
a. Type of software to be maintained.
b. Development processes used.
c. Skills and experience of the people involved.
d. All the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All the mentioned

53. Which technique is applied to ensure the continued evolution of legacy systems ?
a. Forward engineering
b. Reverse Engineering
c. Reengineering
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both b and c

54. Program modularization and Source code translation are the activities of_____________.
a. Forward engineering
b. Reverse Engineering
c. Reengineering
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Reengineering

55. A sociotechnical system is a system that includes
a. people
b. software
c. hardware
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the mentioned

56. Consider an example of a system which has a police command and control system that may include a geographical information system to provide details of the location of incidents. What kind of system the example represents?
a. Complex System
b. Technical computer-based system
c. Sociotechnical System
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and c

57. Which property of a sociotechnical system varies depending on how the component assemblies are arranged and connected?
a. security
b. usability
c. volume
d. reliability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).volume

58. Which property of a sociotechnical system depends on the technical system components, its operators, and its operating environment?
a. security
b. usability
c. volume
d. reliability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).usability

59. In a sociotechnical system, you need to consider reliability from perspectives namely:
a. only software reliability
b. only hardware reliability
c. hardware and software reliability
d. hardware, software and operator reliability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).hardware, software and operator reliability

60. There are ________ overlapping stages in the lifetime of large and complex sociotechnical systems.
a. two
b. three
c. four
d. five
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).three

Page 6 of 27