adplus-dvertising
11. “Software engineers should not use their technical skills to misuse other people’s computers.”Here the term misuse refers to:
a. Unauthorized access to computer material
b. Unauthorized modification of computer material
c. Dissemination of viruses or other malware
d. All of the mentioned
Answer: (d).All of the mentioned

12. Explain what is meant by PRODUCT with reference to one of the eight principles as per the ACM/IEEE Code of Ethics ?
a. The product should be easy to use.
b. Software engineers shall ensure that their products and related modifications meet the highest professional standards possible.
c. Software engineers shall ensure that their products and related modifications satisfy the client.
d. It means that the product designed /created should be easily available.
Answer: (b).Software engineers shall ensure that their products and related modifications meet the highest professional standards possible.

13. Identify an ethical dilemma from the situations mentioned below:
a. Your employer releases a safety-critical system without finishing the testing of the system.
b. Refusing to undertake a project.
c. Agreement in principle with the policies of senior management.
d. None of the above
Answer: (a).Your employer releases a safety-critical system without finishing the testing of the system.

14. Identify the correct statement: “Software engineers shall
a. act in a manner that is in the best interests of his expertise and favour.
b. act consistently with the public interest.
c. ensure that their products only meet the SRS.
d. None of the above
Answer: (b).act consistently with the public interest.

15. Select the incorrect statement:
Software engineers should__________________________.
a. not knowingly accept work that is outside your competence.
b. not use your technical skills to misuse other people’s computers.
c. be dependent on their colleagues.
d. maintain integrity and independence in their professional judgment.
Answer: (c).be dependent on their colleagues.

16. Efficiency in a software product does not include ________
a. responsiveness
b. licensing
c. memory utilization
d. processing time
Answer: (b).licensing

17. Which of these are not among the eight principles followed by Software Engineering Code of Ethics and Professional Practice ?
a. PUBLIC
b. PROFESSION
c. PRODUCT
d. ENVIRONMENT
Answer: (d).ENVIRONMENT

18. What is a Software ?
a. Software is set of programs
b. Software is documentation and configuration of data
c. Both a and b
d. None of the mentioned
Answer: (c).Both a and b

19. Which of these does not account for software failure ?
a. Increasing Demand
b. Low expectation
c. Increasing Supply
d. Less reliable and expensive
Answer: (c).Increasing Supply

20. What are attributes of good software ?
a. Software maintainability
b. Software functionality
c. Software development
d. a and b
Answer: (d).a and b

Page 2 of 27