A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

21. Entering point of the windows is
a. START button
b. log in screen
c. CPU
d. desktop
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).desktop

22. Computer mouse event is
a. left click
b. right click
c. double click
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

23. In a computer, "Drag & Drop" means to select the item, hold down the mouse and
a. move file from one window to another
b. move files from one folder to another
c. move text between documents
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

24. Computer files can exist in folders but folders cannot exist in a
a. paths
b. files
c. folders
d. documents
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).files

25. Add new computer hardware option exists in
a. main menu
b. status bar
c. task bar
d. control panel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).control panel

26. Action which is usually used after pointing at an object to execute a command, such as launching an application or opening a file is
a. clicking
b. double clicking
c. triple clicking
d. dragging
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).double clicking

27. Windows operating system is used to
a. coordinate computer activities
b. access files on computer
c. open and close programs on computer
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

28. Process of touching an object with computer mouse pointer is called
a. pausing
b. dropping
c. pointing
d. hovering
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).pointing

29. Which of the following is used to access programs installed on computer?
a. START button
b. windows explorer
c. internet explorer
d. control panel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).START button

30. Work area on which computer windows, icons, menus and dialog box appear is called
a. screen
b. desktop
c. working area
d. frame
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).desktop

Page 3 of 9