A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

81. To reserve your last action or command, what feature would you use?
a. boot
b. cut
c. undo
d. drag
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).drag

82. Windows XP was succeeded by
a. windows 7
b. windows 2000
c. windows ME
d. windows Vista
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).windows Vista

83. A folder within a folder is called
a. subfolder
b. hyperlink
c. associated file
d. pane
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).subfolder

84. Windows XP was released in
a. 2001
b. 2000
c. 2002
d. 2003
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2001

85. In windows XP, what does 'XP' stands for?
a. eXPlore
b. eXPensive
c. eXtra Power
d. eXPerience
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).eXPerience

86. You wish to install windows XP professional in an automated setup, correct syntax for activating windows XP professional will be
a. [AutoActivate] answer=yes
b. [Unattend] AutoActivate=yes
c. [Activation] Action=yes
d. [Activate] Unattend=yes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).[Unattend] AutoActivate=yes

87. Current version of the Macintosh operating system is called
a. Max OS System I
b. Mac OS System X
c. Mac OS System Y
d. Mac OS System N
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Mac OS System X

88. One reason for the popularity of windows 95 was its ability to run applications that were developed for this operating system
a. DOS
b. UNIX
c. Linux
d. Mac OS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).DOS

Page 9 of 9