A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. In verbal communication, words act as:
a. Fillers
b. Decoratives
c. Symbols
d. Passive barriers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Symbols

2. Modern educational communication is described as:
a. Teleologic
b. Non-distributive
c. Un-approximate
d. Telescopic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Teleologic

3. Effective classroom communication would help students internalise:

(a) Knowledge (b) Subject matter
(c) Articulation (d) Language felicity
(e) Non-responsiveness (f) Modalities of resistance
a. (a), (b), (c) and (d)
b. (b), (c), (d) and (e)
c. (c), (d), (e) and (f)
d. (a), (d), (e) and (f)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(a), (b), (c) and (d)

4. The challenging behaviours of students as related to communication are:

(a) Purposive challenges (b) Critical challenges
(c) Procedural challenges (d) Evaluation challenges
(e) Practicality challenges (f) Power challenges
a. (a), (b), (c) and (d)
b. (b), (c), (d) and (f)
c. (c), (d), (e) and (f)
d. (d), (e), (f) and (a)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(c), (d), (e) and (f)

5. Classroom communication has a basis in:
a. Audience fragmentation
b. Non-informative cues
c. Attention diversion
d. Intensive listener focus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Intensive listener focus

6. The classroom communication should essentially be:
a. Non-descriptive
b. Contrived
c. Empathetic
d. Abstract
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Empathetic

7. A good communicator begins his/her presentation with a:
a. Ice-breaker
b. Complex question
c. Non-sequitur
d. Repetitive phrase
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Ice-breaker

8. Expressive communication is driven by
a. Passive aggression
b. Encoder’s personality characteristics
c. External clues
d. Encoder-Decoder contract
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Encoder’s personality characteristics

9. Positive classroom communication leads to
a. Coercion
b. Submission
c. Confrontation
d. Persuasion
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Persuasion

10. Classroom communication is the basis of
a. Social identity
b. External inanities
c. Biased passivity
d. Group aggression
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Social identity

Page 1 of 14