A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

311. Programs, documents and data that are produced as a consequence of activities and tasks defined by process are called
a. work product
b. user product
c. control process
d. open source
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).work product

312. Framework activity which involves heavy communication and collaboration with customer and encompasses requirements gathering and other related activities is
a. communication framework
b. planning framework
c. modeling framework
d. construction framework
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).communication framework

313. Engineering action encompasses a work task like architectural design, interface design etc that create a design model is termed as
a. design
b. analysis
c. assessment
d. develop
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).design

314. Activity which encompasses activities required to create work products such as model, documents, logs, forms and lists is
a. reusability management
b. software corruption
c. work product preparation and production
d. risk management
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).risk management

315. Framework activity which combines code generation and testing that is required to uncover errors in code is
a. communication framework
b. construction framework
c. modeling framework
d. deployment framework
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).construction framework

316. Activity which manages effect of change throughout software process is
a. software configuration management
b. measurement
c. software quality assurance
d. risk management
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).software configuration management

317. Activity allow software team to assess progress against project plan and take necessary action to maintain schedule is
a. software project tracking and control
b. risk management
c. software quality assurance
d. formal technical reviews
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).software project tracking and control

318. Process models that emphasize project agility are termed as
a. agile models
b. iterative models
c. incremental models
d. decremented models
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).agile models

319. Collection of related tasks that produces a major software engineering work product is termed as
a. engineering layer
b. engineering action
c. engineering application
d. engineering software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).engineering action

320. Which of following activity can be used in conjunction with all framework and umbrella activities?
a. measurement
b. risk management
c. software reinstallation
d. software configuration management
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).measurement