adplus-dvertising
51. The process of making a normalized schema unnormalized is called as _________
a. Unnormalization
b. Denormalization
c. Renormalization
d. Annormalization
Answer: (b).Denormalization

52. State true or false: Crosstabs are not desirable in a database design
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
Answer: (a).True

53. The data that have a time interval associated with them during which they are valid are called as ________
a. Timed data
b. Temporal data
c. Model data
d. Clocked data
Answer: (b).Temporal data

54. The value of the data at a particular time is called as?
a. Instance
b. Picture
c. Snapshot
d. None of the mentioned
Answer: (c).Snapshot

55. Functional dependencies that have a time associated with them during which they are valid are called as________
a. Timed functional dependencies
b. Clocked functional dependencies
c. Temporal functional dependencies
d. Modeled functional dependencies
Answer: (c).Temporal functional dependencies

56. State true or false: Overlapping time intervals cannot be prevented
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
Answer: (b).False

57. Which of the following is the time of temporal data that record when a fact was recorded in a database?
a. Transaction time
b. Valid time
c. Enter time
d. Exit time
Answer: (a).Transaction time

58. To specify the foreign keys in relations referencing temporal data we need to specify _______
a. The time interval
b. The Boolean value for the working
c. The integer corresponding to the relation number
d. None of the mentioned
Answer: (a).The time interval

59. A relational database consists of a collection of
a. Tables
b. Fields
c. Records
d. Keys
Answer: (a).Tables

60. A ________ in a table represents a relationship among a set of values.
a. Column
b. Key
c. Row
d. Entry
Answer: (c).Row

Page 6 of 8