adplus-dvertising
61. The term _______ is used to refer to a row.
a. Attribute
b. Tuple
c. Field
d. Instance
Answer: (b).Tuple

62. The term attribute refers to a ___________ of a table.
a. Record
b. Column
c. Tuple
d. Key
Answer: (b).Column

63. For each attribute of a relation, there is a set of permitted values, called the ________ of that attribute.
a. Domain
b. Relation
c. Set
d. Schema
Answer: (a).Domain

64. Database __________ which is the logical design of the database, and the database _______ which is a snapshot of the data in the database at a given instant in time.
a. Instance, Schema
b. Relation, Schema
c. Relation, Domain
d. Schema, Instance
Answer: (d).Schema, Instance

65. Course(course_id,sec_id,semester)
Here the course_id,sec_id and semester are __________ and course is a _________
a. Relations, Attribute
b. Attributes, Relation
c. Tuple, Relation
d. Tuple, Attributes
Answer: (b).Attributes, Relation

66. Department (dept name, building, budget) and Employee (employee_id , name, dept name,salary)
Here the dept_name attribute appears in both the relations .Here using common attributes in relation schema is one way of relating ___________ relations.
a. Attributes of common
b. Tuple of common
c. Tuple of distinct
d. Attributes of distinct
Answer: (c).Tuple of distinct

67. A domain is atomic if elements of the domain are considered to be ____________ units.
a. Different
b. Indivisbile
c. Constant
d. Divisible
Answer: (b).Indivisbile

68. The tuples of the relations can be of ________ order.
a. Any
b. Same
c. Sorted
d. Constant
Answer: (a).Any

69. The ______ is the one in which the primary key of one relation is used as a normal attribute in another relation.
a. Referential relation
b. Referencing relation
c. Referenced relation
d. Referred relation
Answer: (c).Referenced relation

70. Using which language can a user request information from a database ?
a. Query
b. Relational
c. Structural
d. Compiler
Answer: (a).Query

Page 7 of 8