adplus-dvertising
1. Which of the following is not a level of data abstraction?
a. Physical Level
b. Critical Level
c. Logical Level
d. View Level
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Critical Level

2. Which of the following is not an Schema?
a. Database Schema
b. Physical Schema
c. Critical Schema
d. Logical Schema
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Critical Schema

3. Which of the following is a Data Model?
a. Entity-Relationship model
b. Relational data model
c. Object-Based data model
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

4. Logical design of database is called
a. Database Instance
b. Database Snapshot
c. Database Schema
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Database Schema

5. Snapshot of the dta in the database at a given instant of time is called
a. Database Schema
b. Database Instance
c. Database Snapshot
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Database Instance

6. Which of the following is the structure of the Database?
a. Table
b. Schema
c. Relation
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Schema

7. A logical description of some portion of database that is required by a user to perform task is called as
a. System View
b. User View
c. Logical View
d. Data View
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).User View

8. _____________ is a classical approach to database design?
a. Left – Right approach
b. Right – Left approach
c. Top – Down approach
d. Bottom – Up approach
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Top – Down approach

9. Which of the following is the oldest database model?
a. Relational
b. Hierarchical
c. Physical
d. Network
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Network

10. Which of the following indicates the maximum number of entities that can be involved in a relationship?
a. Minimum cardinality
b. Maximum cardinality
c. ERD
d. Greater Entity Count (GEC)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Maximum cardinality

Page 1 of 19