adplus-dvertising
41. State true or false: Functional dependencies are transitive
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
Answer: (a).True

42. If A→B, A→ C then which of the following is true?
a. A→BC
b. A→B
c. A→C
d. All of the mentioned
Answer: (d).All of the mentioned

43. If B is an attribute and A→B, Then B is said to be ________ by a.
a. Logically implied
b. Functionally implied
c. Logically determined
d. Functionally determined
Answer: (d).Functionally determined

44. We say that a decomposition having the property F’+ = F+ is a __________ decomposition.
a. Dependency losing
b. Dependency preserving
c. Lossless
d. None of the mentioned
Answer: (b).Dependency preserving

45. A _________ Fc for F is a set of dependencies such that F logically implies all dependencies in Fc, and Fc logically implies all dependencies in F.
a. Canonical cover
b. Complete cover
c. Canonical dependency
d. Canonical clause
Answer: (a).Canonical cover

46. What does the BCNF decomposition algorithm do?
a. States a method to decompose a relation satisfying BCNF
b. States a method for joining two relations satisfying BCNF
c. States a method to decompose a relational schema such that there are no multiple occurrences
d. None of the mentioned
Answer: (a).States a method to decompose a relation satisfying BCNF

47. The 3NF decomposition algorithm is also called as _______
a. 3NF normal algorithm
b. 3NF synthesis algorithm
c. 3NF generator
d. Functional dependence algorithm
Answer: (b).3NF synthesis algorithm

48. Which of the following is desirable in a database design with functional dependencies?
a. BCNF
b. Losslessness
c. Dependency preservation
d. All of the mentioned
Answer: (a).BCNF

49. Which of the following is not a process of generating a good relational schema?
a. Converting ER diagrams to relational schema
b. Decomposing the relational schema while satisfying functional dependencies
c. Joining multiple relations together to form a single relation containing all the attributes
d. A design of relations which is then tested and modified to satisfy given normal forms
Answer: (c).Joining multiple relations together to form a single relation containing all the attributes

50. What is unique role assumption?
a. The attribute name has a unique meaning in the database
b. The attributes are all unique
c. No two tuples have even a single same value in a relation
d. None of the mentioned
Answer: (a).The attribute name has a unique meaning in the database

Page 5 of 8