adplus-dvertising
1. Disadvantages of File systems to store data is:
a. Data redundancy and inconsistency
b. Difficulty in accessing data
c. Data isolation
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

2. Which level of RAID refers to disk mirroring with block striping?
a. RAID level 1
b. RAID level 2
c. RAID level 0
d. RAID level 3
Answer: (a).RAID level 1

3. Optical disk technology uses
a. Helical scanning
b. DAT
c. a laser beam
d. RAID
Answer: (d).RAID

4. With multiple disks, we can improve the transfer rate as well by ___________ data across multiple disks.
a. Striping
b. Dividing
c. Mirroring
d. None of the above
Answer: (a).Striping

5. Which one of the following is a Stripping technique ?
a. Byte level stripping
b. Raid level stripping
c. Disk level stripping
d. Block level stripping
Answer: (d).Block level stripping

6. The RAID level which mirroring is done along with stripping is
a. RAID 1+0
b. RAID 0
c. RAID 2
d. Both a and b
Answer: (d).Both a and b

7. Where performance and reliability are both important, RAID level ____ is used.
a. 0
b. 1
c. 2
d. 0+1
Answer: (d).0+1

8. Hardware RAID implementations permit _________; that is, faulty disks can be removed and replaced by new ones without turning power off.
a. Scrapping
b. Swapping
c. Hot swapping
d. None of the mentioned
Answer: (c).Hot swapping

9. ___________ is popular for applications such as storage of log files in a database system, since it offers the best write performance.
a. RAID level 1
b. RAID level 2
c. RAID level 0
d. RAID level 3
Answer: (a).RAID level 1

10. ______________ which increases the number of I/O operations needed to write a single logical block, pays a significant time penalty in terms of write performance.
a. RAID level 1
b. RAID level 2
c. RAID level 5
d. RAID level 3
Answer: (c).RAID level 5

Page 1 of 20