adplus-dvertising
251. DBMS is
a. Collection of data
b. Set of programs to access those data
c. Set of programs to update those data
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

252. COPY STRUCTURE command is used to
a. Copy contents of an active database to a new file
b. Copy all records of an active database to disk
c. Copy contents of an active database to disk
d. Copy structure of an active database to a new file
Answer: (d).Copy structure of an active database to a new file

253. COUNT command is used to
a. Count the number of data fields in an active database file
b. Count the number of data files which are active
c. Count the records which are updated
d. Count the number of records in an active database file
Answer: (d).Count the number of records in an active database file

254. What is the term to ask the computer to pt information in order numerically or alphabetically ?
a. Crop
b. Report
c. Sort
d. Organize
Answer: (c).Sort

255. The raw facts are called
a. Data
b. Programs
c. Commands
d. Responses
Answer: (a).Data

256. The term refers to a collection of related information
a. Database
b. List
c. Outline
d. Record
Answer: (c).Outline

257. A form that is used to collect data in a structured manner for entry to a database is called a
a. Database deign form
b. Systems flowchart
c. Data capture form
d. None of the above
Answer: (c).Data capture form

258. The following command is used for inserting records
a. INSERT
b. ADD
c. Both of the above
d. None of the above
Answer: (a).INSERT

259. The Query is a statement requesting for
a. Insertion of information
b. Deletion of information
c. Update of information
d. Retrieval of information
Answer: (d).Retrieval of information

260. The following statement is not valid about indexing
a. it stores the index fields
b. it stores the corresponding record number
c. it maintains the alphabetically order
d. it duplicate the database file
Answer: (d).it duplicate the database file