adplus-dvertising
81. Consider the circuit shown below. In a certain steady state, Y is at logical ‘l’. What are possible values of A, B, C ?
a. A = 0, B = 0, C = 1
b. A = 0, B = C = 1
c. A = B = 1, C = 1
d. either A or C
Answer: (d).either A or C

82. The branch logic that provides making capabilities in the control unit is known as
a. Controlled transfer
b. Conditional transfer
c. Unconditional transfer
d. None of the above
Answer: (a).Controlled transfer

83. Cached and interleaved memories are ways of speeding up memory access between CPU’s and slower RAM. Which memory models are best suited (i.e. improves the performance most) for which programs ?

(i) Cached memory is best suited for small loops.
(ii) Interleaved memory is best suited for small loops
(iii) Interleaved memory is best suited for large sequential code.
(iv) Cached memory is best suited for large sequential code.
a. (i) and (ii) are true
b. (i) and (iii) are true
c. (iv) and (ii) are true
d. (iv) and (iii) are true
Answer: (b).(i) and (iii) are true

84. Which of the following logic families is well suited for high-speed operations ?
a. TTL
b. ECL
c. MOS
d. CMOS
Answer: (b).ECL

85. A complete microcomputer system consists of
a. Microprocessor
b. Memory
c. Peripheral equipment
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

86. Where does a computer add and compare data ?
a. Hard disk
b. Floppy disk
c. CPU chip
d. Memory chip
Answer: (c).CPU chip

87. Pipelining strategy is called implement
a. instruction execution
b. instruction prefetch
c. instruction decoding
d. instruction manipulation
Answer: (b).instruction prefetch

88. The concept of pipelining is most effective in improving performance if the tasks being performed in different stages :
a. require different amount of time
b. require about the same amount of time
c. require different amount of time with time difference between any two tasks being same
d. require different amount with time difference between any two tasks being different
Answer: (b).require about the same amount of time

89. Identify the addressing modes of below instructions and match them :

(a) ADI (1) Immediate addressing
(b) STA (2) Direct addressing
(c) CMA (3) Implied addressing
(d) SUB (4) Register addressing
a. a – 1, b – 2, c – 3, d – 4
b. a – 2, b – 1, c – 4, d – 3
c. a – 3, b – 2, c – 1, d – 4
d. a – 4, b – 3, c – 2, d – 1
Answer: (a).a – 1, b – 2, c – 3, d – 4

90. Consider the below circuit and find the output function f(x,y,z).
a. xz’+xy+y’z
b. xz’+xy+y’z’
c. xz+xy+y’z’
d. xz+xy’+y’z
Answer: (a).xz’+xy+y’z