adplus-dvertising
51. Data Structure in which one predecessor may have one or more successor , that data structure is called as __________.
a. Non Linear Data Structure
b. Linear Data Structure
c. Primitive Data Structure
d. Non Primitive Data Structure
Answer: (a).Non Linear Data Structure

52. An ADT is defined to be a mathematical model of a user-defined type along with the collection of all ____________ operations on that model
a. Primitive
b. Structured
c. Cardinality
d. Assignment
Answer: (a).Primitive

53. Which of the following abstract data types can be used to represent a many to many relation?
a. Plex
b. Graph
c. Both (a) and (b)
d. Tree
Answer: (c).Both (a) and (b)

54. When divisions of decimals are involved in a program, these numbers are stored in
a. rational numbers
b. irrational numbers
c. real numbers
d. original numbers
Answer: (c).real numbers

55. In line '300 IF NAME$="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, "***" is classified as
a. rational string
b. string variable
c. irrational string
d. string constant
Answer: (d).string constant

56. In line '200 IF NAME$="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, NAME$ is classified as
a. string variable
b. string constant
c. rational string
d. irrational string
Answer: (a).string variable

57. When there are range of numbers involved in a program, it can be stored as
a. real numbers
b. original numbers
c. rational numbers
d. irrational numbers
Answer: (a).real numbers

58. When data is input in numeric form, data type in program is classified as
a. rational string
b. string
c. irrational string
d. real integers
Answer: (b).string

59. In command "110 DIM num(10)" in BASIC language, '110' declares
a. one-dimensional array
b. two-dimensional array
c. three-dimension array
d. mulch-dimension array
Answer: (a).one-dimensional array

60. If element in array has two subscripts, then array is
a. single dimension
b. three dimension
c. four dimension
d. two dimension
Answer: (d).two dimension

Page 6 of 16