adplus-dvertising
1. Which of the following is true about the characteristics of abstract data types?

i) It exports a type.

ii) It exports a set of operations.
a. True, False
b. False, True
c. True, True
d. False, False
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).True, True

2. Which of the following data structures are indexed structures?
a. Linear arrays
b. Linked lists
c. Queue
d. Stack
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Linear arrays

3. Operations on a data structure may be …..
a. creation
b. destruction
c. selection
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

4. Which of the following are the operations applicable an primitive data structures?
a. create
b. destroy
c. update
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

5. Which of the following data structure is non-linear type?
a. Strings
b. Lists
c. Stacks
d. Tree
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Tree

6. The indirect change of the values of a variable in one module by another module is called
a. internal change
b. inter-module change
c. side effect
d. side-module update
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).side effect

7. The operation of processing each element in the list is known as
a. Sorting
b. Merging
c. Inserting
d. Traversal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Traversal

8. Finding the location of the element with a given value is:
a. Traversal
b. Search
c. Sort
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Search

9. Which of the following data structure can't store the non-homogeneous data elements?
a. Arrays
b. Records
c. Pointers
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Arrays

10. Which of the following data structure store the homogeneous data elements?
a. Arrays
b. Records
c. Pointers
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Records

Page 1 of 4