A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

51. The purpose of flood gun in DVST is ...........................
a. To store the picture pattern
b. To slow down the flood electrons
c. To enable color pixels
d. To focus the electron beam
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).To slow down the flood electrons

52. Identify the features of DVST from the following.
a. Monochromatic, Flicker free, Low resolution
b. Monochromatic, Flicker free
c. Color screens, Refresh monitors, High resolution
d. Expensive, Low resolution
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Monochromatic, Flicker free

53. Video devices with reduced volume, weight and power consumption are collectively known as .........
a. Light weight monitors
b. Flat-panel displays
c. CRT
d. Portable display
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Flat-panel displays

54. Gray scale is used in ............................
a. A Monitor that have color capability
b. A Monitor that have no color capability
c. Random scan display
d. Raster scan display
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A Monitor that have no color capability

55. Two dimensional color model are
a. RGB and CMKY
b. RBG and CYMK
c. RGB and CMYK
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).RGB and CMYK

56. RGB model are used for
a. Computer display
b. Printing
c. Painting
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Computer display

57. CMYK model are used for
a. Computer display
b. Printing
c. Painting
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Printing

58. The simplest output primitive is ............
a. Straight line
b. Straight line segment
c. Point
d. Circle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Point

59. The basic geometric structures that describes a scene on display is called .................
a. Attributes
b. Output primitive
c. Lines
d. Curves
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Output primitive

60. ..................... controls the basic display properties of output primitives.
a. Attribute parameter
b. setpixel
c. getpixel
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Attribute parameter

Page 6 of 8