21. If the eccentricity is less than one then the conic is ?
a. parabola
b. ellipse
c. hyperbola
d. circle
Answer: (b).ellipse

22. Fractals deals with curves that are ?
a. regularly irregular
b. irregularly irregular
c. regularly regular
d. irregularly regular
Answer: (a).regularly irregular

23. In a clipping algorithm of Cohen & Sutherland using region codes, a line is already clipped if the ?
a. codes of the end point are same
b. logical AND of the end point code is not 0000
c. both (a) and (b)
d. logical AND of the end point code is 0000
Answer: (c).both (a) and (b)

24. Reflection of a point about x-axis, followed by a counter-clockwise rotation of 900, is equivalent to reflection about the line ?
a. x = - y
b. y = - x
c. x + y = 1
d. x = y
Answer: (d).x = y

25. Aspect ratio is generally defined as the ratio of the ?
a. Vertical to horizontal points
b. Horizontal to vertical points
c. Either A or B , depending on the convention followed
d. Vertical to (horizontal + vertical) points
Answer: (c).Either A or B , depending on the convention followed

26. All the hidden surface algorithms employee image space approach except ?
a. Depth sort method
b. Scan line method
c. Depth buffer method
d. Back face removal
Answer: (d).Back face removal

27. All the following hidden surface algorithms employ image space approach except
a. scan line method
b. depth sort method
c. depth buffer method
d. back face removal
Answer: (d).back face removal

28. The method which used either delta x or delta y, whichever is larger, is chosen as one raster unit to draw the line this algorithm is called?
a. DDA Line Algorithm
b. Midpoint Line Algorithm
c. Bresenham`s Line Algorithm
d. Generalized Bresenham`s Algorithm
Answer: (a).DDA Line Algorithm

29. There are two standard methods of mathematically representing a circle centered at the origin. They are?
a. DDA, and Bresenham`s
b. Polynomial Method, and Trigonometric Method
c. Polynomial Method, and Bresenham`s
d. Trigonometric Method and Bresenham`s
Answer: (b).Polynomial Method, and Trigonometric Method

30. There are 2 types of polygons. They are?
a. squire and rectangle
b. convex and concave
c. octagon and convex
d. hexagon and squire
Answer: (b).convex and concave

Page 3 of 8