adplus-dvertising
1. Perception of size by human eye depends upon
a. visual angle
b. visual acuity
c. visual field
d. other factors
Answer: (d).other factors

2. Photoreceptors of eyes that allows color vision are called
a. rods
b. lens
c. corneas
d. cones
Answer: (d).cones

3. Function between luminance of an object and its background is called
a. contrast
b. flicker
c. saturation
d. intensity
Answer: (a).contrast

4. Generally, computer input in human computer interaction is
a. computer output
b. computer input
c. user input
d. user output
Answer: (d).user output

5. Visible section of an ear is called
a. inner ear
b. middle ear
c. medium ear
d. outer ear
Answer: (d).outer ear

6. Photoreceptors of eyes that are been saturated and active by sudden light are called
a. cones
b. lens
c. corneas
d. rods
Answer: (d).rods

7. Reading speed and accuracy is increased by reading familiar words based on
a. word shape
b. word color
c. word as single letter
d. word as character by character
Answer: (a).word shape

8. Small region of retina where optic nerve enters eye is called
a. fovea
b. blind spot
c. ligament
d. lens
Answer: (b).blind spot

9. Three colors of cone sensitivity for three different types of cones are
a. blue, green and red
b. orange, green and red
c. blue, green and purple
d. blue, green and white
Answer: (a).blue, green and red

10. Term "physical reception" of stimulus actually describes the
a. infinite capabilities of human
b. skills of human vision
c. unlimited human vision
d. limitation of human vision
Answer: (d).limitation of human vision

Page 1 of 16