1. The graphics can be
a. Drawing
b. Photograph, movies
c. Simulation
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of these

2. Computer graphics was first used by
a. William fetter in 1960
b. James fetter in 1969
c. James gosling in 1991
d. John Taylor in 1980
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).William fetter in 1960

3. Personal computer become powerful during the late
a. 1960
b. 1970
c. 1980
d. 1950
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1970

4. Which environment has been one of the most accepted tool for computer graphics in business and graphics design studios
a. Graphics
b. Macintosh
c. Quake
d. Multimedia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Macintosh

5. Graphics is one of the_________ major key element in design of multimedia application.
a. Five
b. Three
c. Four
d. Eight
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Five

6. Three dimensional graphics become popular in games designing , multimedia and animation during the late
a. 1960
b. 1970
c. 1980
d. 1990
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).1990

7. Types of computer graphics are
a. Vector and raster
b. Scalar and raster
c. Vector and scalar
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Vector and raster

8. Vector graphics is composed of
a. Pixels
b. Paths
c. Palette
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Paths

9. Raster graphics are composed of
a. Pixels
b. Paths
c. Palette
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Pixels

10. Raster images are more commonly called
a. Pix map
b. bitmap
c. both a & b
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).bitmap

Page 1 of 8