A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

51. Subsystem of human machine processor that handles actions of system is called
a. cognitive system
b. motor system
c. perceptual system
d. autonomic system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).motor system

52. Simple model of human interaction was proposed by
a. Stuart K. Card
b. Thomas P. Moran
c. Allen Newell
d. Card, Moran and Newell
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Card, Moran and Newell

53. A negative contrast on display screen result in to increasing the
a. reusability
b. quality
c. legibility
d. interactivity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).legibility

54. Relationship among vision and distance from point of focus is
a. conversely
b. indirectly
c. directly
d. inversely
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).inversely

55. Human perception in reading process is part of
a. saccades
b. fixations
c. regressions
d. suppression
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).fixations

56. Impressing moving icons in a system design can be
a. appealing
b. attractive
c. distracting
d. attentive
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).distracting

57. Delicate hair cells in cochlea is called
a. cilia
b. cochlea
c. ossicles
d. tympanic membrane
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).cilia

58. By using capitalized words, reading speed and accuracy
a. increased
b. improved
c. declined
d. leveled
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).declined

59. Sensitivity of cones to blue light results into
a. lower red acuity
b. lower red acuity
c. higher blue acuity
d. lower blue acuity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).lower blue acuity

60. Relationship among flicker and luminous is
a. directly proportion
b. inversely proportion
c. conversely proportion
d. indirectly proportional
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).directly proportion

Page 6 of 16