A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

21. TIFF (tagged image file format )are used for
a. Vector graphics
b. Bitmap
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Bitmap

22. The ISO standard for computer Graphics is ?
a. Computer graphics standard
b. Graphics Standard System
c. Graphics Kernel System
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Graphics Kernel System

23. Examples of Presentation Graphics is ?
a. Line Graphs
b. Bar Charts
c. Both (a) and (b)
d. CAD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both (a) and (b)

24. The technique used to summarize the financial, statistical, mathematical,scientific and economic data is ?
a. Presentation Graphics
b. Image processing
c. Computer Art
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Presentation Graphics

25. Computer Graphics models are now commonly used for making ?
a. Television shows
b. Motion pictures
c. Music Videos
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

26. When several types of output devices are available in graphics installation, it is convenient to use ?
a. inquiry attributes
b. unbundles attributes
c. bundled attributes
d. all of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).bundled attributes

27. Which one of the following adapters does not support. All points addressable display?
a. VGA
b. CGA
c. MGA
d. EGA
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).EGA

28. The resolution offered by SVGA is?
a. 720 x 348 Pixels
b. 640 x 350 Pixels
c. 1280 x 1024 Pixels
d. 1024 x 768 Pixels
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1280 x 1024 Pixels

29. Graphics programmes are those which create?
a. Designs
b. Images
c. Pictures
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Pictures

30. Metafiles are __________ that contain both raster and vector data?
a. Word
b. WAV
c. Multimedia
d. Graphics
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Graphics

Page 3 of 8