adplus-dvertising
31. The relationship among the data and objects which are stored in the database called application database, and referred by the?
a. Application programs
b. graphics display
c. application model
d. none of these
Answer: (a).Application programs

32. Display processor is also called a
a. display coprocessor
b. graphics controller
c. both (a) and (b)
d. output device for graphics
Answer: (c).both (a) and (b)

33. The purpose of display processor is __from the graphics routine task?
a. To free the secondary memory
b. to free the CPU
c. to free the main memory
d. none of these
Answer: (b).to free the CPU

34. Length of shift register in bits is equal to __?
a. number of scan lines
b. A single scan lines
c. one word
d. One bit
Answer: (a).number of scan lines

35. Data hazards occur when______________
a. machine size is limited
b. Greater performance loss
c. Pipeline changes the order of read/write accesses to operands
d. some functional unit is not fully pipelined
Answer: (d).some functional unit is not fully pipelined

36. The main hardware components of a graphics workstation are____________
a. display devices, recorder
b. input and out put device
c. CPU and Display Processor
d. plotter, joystick
Answer: (c).CPU and Display Processor

37. Which device is used to specify scalar values?
a. String
b. Stroke
c. Locator
d. Valuator
Answer: (d).Valuator

38. Smallest size object that can be displayed on a monitor is called .....................
a. Picture element
b. Point
c. Dot Pitch
d. aspect ratio
Answer: (a).Picture element

39. Each screen point is referred to as .........................
a. Resolution
b. Pixel
c. Persistence
d. Dot Pitch
Answer: (c).Persistence

40. Identify different type of computer graphics
a. Monochrome and Color
b. CRT and Flat panel
c. Vector an Raster
d. Monitors and Hardcopy devices
Answer: (c).Vector an Raster

Page 4 of 8