adplus-dvertising
21. Which of the following is false regarding the evaluation of computer programming languages?
a. Application oriented features
b. Efficiency and Readability
c. Software development
d. Hardware maintenance cost
Answer: (d).Hardware maintenance cost

22. Which of the following statements is false?
a. Top-down parsers are LL parsers where first L stands for left-to-right scan and second L stands for a leftmost derivation.
b. (000)* is a regular expression that matches only strings containing an odd number of zeroes, including the empty string.
c. Bottom-up parsers are in the LR family, where L stands for left-to-right scan and R stands for rightmost derivation.
d. The class of context-free languages is closed under reversal. That is, if L is any context-free language, then the language LR={WR:wϵL} is context free.
Answer: (b).(000)* is a regular expression that matches only strings containing an odd number of zeroes, including the empty string.

23. System calls are usually invoked by using:
a. A privileged instruction
b. An indirect jump
c. A software interrupt
d. Polling
Answer: (c).A software interrupt

24. The ............... transfers the executable image of a C++ program from hard disk to main memory.
a. Compiler
b. Linker
c. Debugger
d. Loader
Answer: (d).Loader

25. The family of context sensitive languages is ................. under union and ................. under reversal.
a. closed, not closed
b. not closed, not closed
c. closed, closed
d. not closed, closed
Answer: (c).closed, closed

26. Which is the correct statement(s) for Non Recursive predictive parser?

S1: First(α) = {t | α => * t β for some string β } => *tβ
S2: Follow(X) = { a | S => * αXa β for some strings α and β }
a. Both statements S1 and S2 are incorrect
b. S1 is incorrect and S2 is correct
c. S1 is correct and S2 is incorrect
d. Both statements S1 and S2 are correct
Answer: (d).Both statements S1 and S2 are correct

27. From the point of view of the programmer, what are the major advantages of using a high-level language rather than internal machine code or assembly language ?
a. Program portability
b. Easy development
c. Efficiency
d. None of the above
Answer: (b).Easy development

28. The scheme of which interpreter translates the source program is known as
a. Paragraph by paragraph
b. Instruction by instruction
c. Line by line
d. None of the above
Answer: (c).Line by line

29. Portable program means
a. Program with wheels
b. Independent from its authors
c. Independent of platform
d. None of the above
Answer: (c).Independent of platform

30. Object modules generated by assembler that contains unresolved external references are resolved for two or more object module by a/an
a. Operating system
b. Loader
c. Linker
d. Compiler
Answer: (c).Linker

Page 3 of 11