adplus-dvertising
11. The content of the accumulator after the execution of the following 8085 assembly language program, is:
MVI A, 42H
MVI B, 05H
UGC: ADD B
DCR B
JNZ UGC
ADI 25H
HLT
a. 82 H
b. 78 H
c. 76 H
d. 47 H
Answer: (c).76 H

12. In .............., the bodies of the two loops are merged together to form a single loop provided that they do not make any references to each other.
a. Loop unrolling
b. Strength reduction
c. Loop concatenation
d. Loop jamming
Answer: (d).Loop jamming

13. Which of the following is not typically a benefit of dynamic linking?

I. Reduction in overall program execution time.
II. Reduction in overall space consumption in memory.
III. Reduction in overall space consumption on disk.
IV. Reduction in the cost of software updates.
a. I and IV
b. I only
c. II and III
d. IV only
Answer: (b).I only

14. Consider the following assembly language instructions:

mov al, 15
mov ah, 15
xor al, al
mov cl, 3
shr ax, cl
add al, 90H
adc ah, 0

What is the value in ax register after execution of above instructions?
a. 0270H
b. 0170H
c. 01E0H
d. 0370H
Answer: (a).0270H

15. Consider the following statements related to compiler construction:

I. Lexical Analysis is specified by context-free grammars and implemented by pushdown automata.
II. Syntax Analysis is specified by regular expressions and implemented by finite-state machine.

Which of the above statement(s) is/are correct?
a. Only l
b. Only ll
c. Both I and II
d. Neither I nor II
Answer: (d).Neither I nor II

16. The contents of Register (BL) and Register (AL) of 8085 microprocessor are 49H and 3AH respectively. The contents of AL, the status of carry flag (CF) and sign flag (SF) after executing 'SUB AL, BL' assembly language instruction, are
a. AL=0FH; CF=1; SF=1
b. AL=F0H; CF=0; SF=0
c. AL=F1H; CF=1; SF=1
d. AL=1FH; CF=1; SF=1
Answer: (a).AL=0FH; CF=1; SF=1

17. Which of the following statement(s) regarding a linker software is/are true?

I. A function of a linker is to combine several object modules into a single load module.
II. A function of a linker is to replace absolute references in an object module by symbolic references to locations in other modules.
a. Only I
b. Only II
c. Both I and II
d. Neither I nor II
Answer: (c).Both I and II

18. Which of the following are not regular?

(A) Strings of even number of a’s.
(B) Strings of a’s, whose length is a prime number.
(C) Set of all palindromes made up of a’s and b’s.
(D) Strings of a’s whose length is a perfect square.
a. (A) and (B) only
b. (A), (B) and (C) only
c. (B), (C) and (D) only
d. (B) and (D) only
Answer: (c).(B), (C) and (D) only

19. In compiler optimization, operator strength reduction uses mathematical identities to replace slow math operations with faster operations. Which of the following code replacements is an illustration of operator strength reduction?
a. Replace P + P by 2 * P or Replace 3 + 4 by 7
b. Replace P * 32 by P<<5
c. Replace P * 0 by 0
d. Replace (P<<4) – P by P * 15
Answer: (b).Replace P * 32 by P<<5

20. Which of the following are the principles tasks of the linker?

I. Resolve external references among separately compiled program units.
II. Translate assembly language to machine code.
III. Relocate code and data relative to the beginning of the program.
IV. Enforce access-control restrictions on system libraries.
a. I and II
b. I and III
c. II and III
d. I and IV
Answer: (b).I and III

Page 2 of 11