adplus-dvertising
71. A Top-down Parse generates:
a. Right-most derivation
b. Right-most derivation in reverse
c. Left-most derivation
d. Left-most derivation in reverse
Answer: (c).Left-most derivation

72. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by programmer?
a. Allocation
b. Linking
c. Reallocation
d. Both a and b
Answer: (d).Both a and b

73. Symbol table can be used for:
a. Checking type compatibility
b. Suppressing duplication of error message
c. Storage allocation
d. All of these above
Answer: (d).All of these above

74. Linking:
a. cannot be performed before relocation
b. cannot be performed after relocation
c. can be performed both before and after relocation
d. is not required if relocation is performed
Answer: (b).cannot be performed after relocation

75. Which of the following is the most general phase-structured grammar ?
a. Regular
b. Context-sensitive
c. Context free
d. Syntax tree
Answer: (b).Context-sensitive

76. A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called:
a. Optimizing
b. One pass compiler
c. Cross compiler
d. Multipass compiler
Answer: (c).Cross compiler

77. The ‘K’ in LR (K) cannot be:
a. 0
b. 1
c. 2
d. None of these
Answer: (d).None of these

78. Peep-hole optimization is a form of:
a. loop optimization
b. local optimization
c. constant folding
d. data flow analysis
Answer: (c).constant folding

79. An operating system is:
a. Collection of hardware components
b. Collection of input-output devices
c. Collection of software routines
d. All the above
Answer: (c).Collection of software routines

80. A permanent database of a general model of compiler is...................
a. Identifier table
b. Page map table
c. Literal table
d. Terminal table
Answer: (d).Terminal table