A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

71. A full-subtractor is a combinational circuit that performs ______subtraction.
a. 3-bit
b. 2-bit
c. n-bit
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).3-bit

72. Logic High at the output is treated as gate ________.
a. On
b. Off
c. 0
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).On

73. In digital electronics, the ‘ON’ state is often represented by
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1

74. The basic logic gates are NOT, AND and
a. OR
b. XOR
c. XNOR
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

75. The output of the NOT gate is always the _______________________ of the input.
a. Same
b. Negation
c. Opposite
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c

76. Symbol: F = A.B, where ‘.’ implies ________________ operation.
a. OR
b. AND
c. XOR
d. NOR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).AND

77. A basic OR gate is a two input, _________________ output gate.
a. Two
b. Infinity
c. Single
d. Zero
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Single

78. The OR gate output is 0 only when both the inputs are _________________.
a. Minus
b. 2
c. 1
d. 0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).0

79. Symbol: F = A + B, where ‘+’ implies _____ operation.
a. OR
b. AND
c. NAND
d. XOR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).OR

80. A gate related to the OR gate is the _____________ or _________________.
a. NOR
b. XOR Gate
c. Exclusive OR Gate
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c