adplus-dvertising
71. Face recognition system is based on _____________
a. applied AI
b. parallel AI
c. serial AI
d. strong AI
Answer: (a).applied AI

72. Who is the father of Artificial Intelligence?
a. Doug Cutting
b. John McCarthy
c. William S.
d. Rasmus Lerdorf
Answer: (b).John McCarthy

73. What are the main goals of AI?
a. To Create Expert Systems
b. To Implement Human Intelligence in Machines
c. both a and b
d. None of the Above
Answer: (c).both a and b

74. Which of the following areas can contribute to build an intelligent system?
a. Philosophy
b. Biology
c. Sociology
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

75. A computer program with AI can not answer the generic questions it is meant to solve.
a. True
b. False
c. AI is not used to answer question
d. None of the Above
Answer: (b).False

76. Which of the following is not the type of AI?
a. Reactive machines
b. Unlimited memory
c. Theory of mind
d. Self-awareness
Answer: (b).Unlimited memory

77. Which of the following is an application of AI?
a. Gaming
b. Expert Systems
c. Vision Systems
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

78. In which university the first demontration of AI program run?
a. Carnegie Mellon University.
b. Oxford University
c. Cambridge University
d. Stanford University
Answer: (a).Carnegie Mellon University.

79. Expert Ease was developed under the direction of __________
a. John McCarthy
b. Donald Michie
c. Lofti Zadeh
d. Alan Turing
Answer: (b).Donald Michie

80. Artificial Intelligence is a way of _____.
a. making a computer
b. a computer-controlled robot
c. software think intelligently
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

Page 8 of 9