adplus-dvertising
51. Which of the following are examples of software development tools?
a. debuggers
b. editors
c. assemblers, compilers and interpreters
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

52. The conference that launched the AI revolution in 1956 was held at:
a. Dartmouth
b. Harvard
c. New York
d. Stanford
Answer: (a).Dartmouth

53. Graphic interfaces were first used in a Xerox product called:
a. InterLISP
b. Ethernet
c. Smalltalk
d. ZetaLISP
Answer: (c).Smalltalk

54. The Al researcher who co-authored both the Handbook of Artificial Intelligence and The Fifth Generation is:
a. Bruce Lee
b. Randy Davis
c. Ed Feigenbaum
d. Mark Fox
Answer: (c).Ed Feigenbaum

55. KEE is a product of:
a. Teknowledge
b. IntelliCorpn
c. Texas Instruments
d. Tech knowledge
Answer: (b).IntelliCorpn

56. The company that grew out of research at the MIT AI lab is:
a. AI corp
b. LMI
c. Symbolics
d. both (b) and (c)
Answer: (d).both (b) and (c)

57. Artificial intelligence is
a. the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.
b. a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans.
c. the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

58. The cray X-MP, IBM 3090 and connection machine can he characterized as
a. SISD
b. SIMD
c. MISD
d. MIMD
Answer: (b).SIMD

59. Which particular generation of computers is associated with artificial intelligence?
a. Second
b. Fourth
c. Fifth
d. Third
Answer: (c).Fifth

60. The integrated circuit was invented by Jack Kilby of:
a. MIT
b. Texas Instruments
c. Xerox
d. All of the above
Answer: (b).Texas Instruments

Page 6 of 9