adplus-dvertising
21. The language used for creating web pages
a. HyperText Machine Language
b. HyperText Markup Language
c. HyperText Makeup Language
d. HyperText Manage Language
Discuss
Answer: (b).HyperText Markup Language

22. Name the section at the top of the document used to place the name, page number etc. :
a. Header
b. Web Layout
c. Footer
d. Hyperlink
Discuss
Answer: (a).Header

23. CSS stands for
a. Cascading Style Sheets
b. Collecting Style Sheets
c. Comparative Style Sheets
d. Comprehensive Style Sheets
Discuss
Answer: (a).Cascading Style Sheets

24. HTML is basically used to design
a. Database
b. Graphics
c. Tables and Frames
d. Web-page
Discuss
Answer: (d).Web-page

25. Pseudo-classes are used to represent ___________________.
a. Static Events
b. Dynamic Events
c. Related Events
d. Casual Events
Discuss
Answer: (b).Dynamic Events

26. Which of the following is used to represent Visited hyperlink.
a. :visited
b. :clicked
c. :focus
d. :link
Discuss
Answer: (a).:visited

27. Which of the following is used to represent unvisited hyperlink.
a. :link
b. :nonvisited
c. :unvisited
d. :fresh
Discuss
Answer: (a).:link

28. We write single ______ before the pseudo-class property.
a. Colon
b. Dot
c. Hash
d. Semicolon
Discuss
Answer: (a).Colon

29. Element that Currently has the user’s mouse pointer hovering over it represents one of the following Pseudo Class.
a. :hover
b. :hovar
c. :focus
d. :gotfocus
Discuss
Answer: (a).:hover

30. Following CSS code is written. After visiting link from IE 8 , user have open to newly installed Google Chrome for very first time.Color of link visited inside IE8 will be -
<style>
            a:link {
                color:#FF0000;
            }
            a:visited {
                color:#00FF00;
            }
            a:hover {
                color:#FF00FF;
            }
            a:active {
                color:#0000FF;
            }
        </style>
a. #FF0000
b. #00FF00
c. #FF00FF
d. #0000FF
Discuss
Answer: (a).#FF0000

Page 3 of 15