adplus-dvertising
1. Visual Basic is a tool that allows you to develop application in __________
a. Real time
b. Graphical User Interface
c. Character User Interface
d. None Of These
Answer: (b).Graphical User Interface

2. _________ is used for finding out about objects, properties and methods.
a. Form layout window
b. Code editor window
c. Object browser
d. None of the above
Answer: (c).Object browser

3. In Visual Basic, a variable name cannot be more than __________ characters.
a. 255
b. 300
c. 355
d. 400
Answer: (a).255

4. ___________ function is used to return a copy of a string without leading spaces.
a. Rtrim
b. Ltrim
c. Trim
d. All of the above
Answer: (b).Ltrim

5. The variables that does not change the value during execution of program is __________
a. Numeric
b. String
c. Constant
d. None of the above
Answer: (c).Constant

6. ___________ is a method which moves the focus to the specified control or form.
a. Setfocus
b. Lostfocus
c. Gotfocus
d. None of these
Answer: (a).Setfocus

7. The function procedures are ___________ by default.
a. public
b. private
c. protected
d. None of the above
Answer: (a).public

8. __________ is a data type that can be used to declare a text of maximum 10 million characters.
a. Date
b. Ulong
c. Numeric
d. String
Answer: (d).String

9. Variables are named storage locations in memory, the value of which does not change during program ___________
a. debug
b. design
c. execution
d. All of the above
Answer: (c).execution

10. In visual basic ______ is the extension to represent project file.
a. .frm
b. .vbp
c. .cls
d. .vb
Answer: (b)..vbp

Page 1 of 25