adplus-dvertising
51. What is Machine Translation?
a. Converts one human language to another
b. Converts human language to machine language
c. Converts any human language to English
d. Converts Machine language to human language
Answer: (a).Converts one human language to another

52. Which form is called as a conjunction of disjunction of literals?
a. conjunctive normal form
b. disjunctive normal form
c. normal form
d. all of the mentioned
Answer: (a).conjunctive normal form

53. What can be viewed as a single lateral of disjunction?
a. multiple clause
b. combine clause
c. unit clause
d. none of the mentioned
Answer: (c).unit clause

54. What among the following constitutes the representation of the knowledge in different forms?
a. relational method where each fact is set out systematically in columns
b. inheritable knowledge where relational knowledge is made up of objects
c. inferential knowledge
d. all of the mentioned
Answer: (d).all of the mentioned

55. What are Semantic Networks?
a. a way of representing knowledge
b. data structure
c. data type
d. none of the mentioned
Answer: (a).a way of representing knowledge

56. Graph used to represent semantic network is _____________.
a. undirected graph
b. directed graph
c. directed acyclic graph (dag)
d. directed complete graph
Answer: (b).directed graph

57. The basic inference mechanism in semantic network is to follow the links between the nodes.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't Say
Answer: (a).True

58. Which of the following elements constitutes the frame structure?
a. facts or data
b. procedures and default values
c. frame names
d. frame reference in hierarchy
Answer: (a).facts or data

59. There exists two way to infer using semantic networks in which knowledge is represented as Frames.
a. intersection search
b. inheritance search
c. both a and b
d. None of the above
Answer: (a).intersection search

60. Which problem can frequently occur in backward chaining algorithm?
a. repeated states
b. incompleteness
c. complexity
d. both repeated states and incompleteness
Answer: (d).both repeated states and incompleteness

Page 6 of 7