adplus-dvertising
21. Seymour Papert of the MIT AI lab created a programming environment for children called:
a. BASIC
b. LOGO
c. MYCIN
d. FORTRAN
Answer: (b).LOGO

22. Natural language processing is divided into the two subfields of:
a. symbolic and numeric
b. time and motion
c. algorithmic and heuristic
d. understanding and generation
Answer: (d).understanding and generation

23. A bidirectional feedback loop links computer modelling with:
a. artificial science
b. heuristic processing
c. human intelligence
d. cognitive science
Answer: (d).cognitive science

24. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural language grammars to facilitate parsing.
a. Tree Network
b. Star Network
c. Transition Network
d. Complete Network
Answer: (c).Transition Network

25. Natural language processing can be divided into the two subfields of:
a. context and expectations
b. generation and understanding
c. semantics of pragmatics
d. recognition and synthesis
Answer: (b).generation and understanding

26. How many ALU(s) is/are control by one control unit is SIMD (single instruction stream, multiple data stream) architecture?
a. one or more ALUs
b. One ALU
c. Only two ALU .
d. Impossible to say
Answer: (a).one or more ALUs

27. The area of AI that investigates methods of facilitating communication between people and computers is:
a. natural language processing
b. symbolic processing
c. decision support
d. robotics
Answer: (a).natural language processing

28. For speech understanding systems to gain widespread acceptance in office automation, they must feature:
a. speaker independence
b. speaker dependence
c. isolated word recognition
d. All of the above
Answer: (a).speaker independence

29. MLMenu, a natural language interface for the TI Explorer, is similar to:
a. Ethernet
b. NaturalLink
c. PROLOG
d. the Personal Consultant
Answer: (b).NaturalLink

30. Natural language understanding is used in:
a. natural language interfaces
b. natural language front ends
c. text understanding systems
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

Page 3 of 7