adplus-dvertising
41. Given a sound clip of a person or people speaking, determine the textual representation of the speech.
a. Text-to-speech
b. Speech-to-text
c. both a and b
d. None of the Above
Answer: (b).Speech-to-text

42. What are the input and output of an NLP system?
a. Speech and noise
b. Speech and Written Text
c. Noise and Written Text
d. Noise and value
Answer: (b).Speech and Written Text

43. What is full form of NLU?
a. Nature Language Understanding
b. Natural Long Understanding
c. Natural Language Understanding
d. None of the Above
Answer: (c).Natural Language Understanding

44. What is the main challenge/s of NLP?
a. Handling Ambiguity of Sentences
b. Handling Tokenization
c. Handling POS-Tagging
d. All of the above
Answer: (a).Handling Ambiguity of Sentences

45. What is Morphological Segmentation?
a. Does Discourse Analysis
b. is an extension of propositional logic
c. Separate words into individual morphemes and identify the class of the morphemes
d. None of the Above
Answer: (c).Separate words into individual morphemes and identify the class of the morphemes

46. Which of the following is used study of construction of words from primitive meaningful units?
a. Phonology
b. Morphology
c. Morpheme
d. Shonology
Answer: (b).Morphology

47. Parts-of-Speech tagging determines ___________
a. part-of-speech for each word dynamically as per meaning of the sentence
b. part-of-speech for each word dynamically as per sentence structure
c. all part-of-speech for a specific word given as input
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

48. Many words have more than one meaning; we have to select the meaning which makes the most sense in context. This can be resolved by ____________
a. Fuzzy Logic
b. Shallow Semantic Analysis
c. Word Sense Disambiguation
d. All of the above
Answer: (c).Word Sense Disambiguation

49. Which of the following is merits of Context-Free Grammar?
a. simplest style of grammar
b. They are highly precise.
c. High speed
d. All of the above
Answer: (a).simplest style of grammar

50. "I am tired.", contains which type of ambiguity ?
a. Lexical ambiguity
b. Syntax Level ambiguity
c. Sementic ambiguity
d. None of the Above
Answer: (d).None of the Above

Page 5 of 7