adplus-dvertising
31. People overcome natural language problems by:
a. grouping attributes into frames
b. understanding ideas in context
c. identifying with familiar situations
d. both (b) and (c)
Answer: (d).both (b) and (c)

32. What is full form of NLP?
a. Natural Language Processing
b. Nature Language Processing
c. Natural Language Process
d. Natural Language pages
Answer: (a).Natural Language Processing

33. How many Components of NLP are there?
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
Answer: (a).2

34. What is full form of NLG?
a. Natural Language Generation
b. Natural Language Genes
c. Natural Language Growth
d. Natural Language Generator
Answer: (a).Natural Language Generation

35. Which of the following includes major tasks of NLP?
a. Discourse Analysis
b. Automatic Summarization
c. Machine Translation
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

36. Which of the following is used to mapping sentence plan into sentence structure?
a. Text planning
b. Sentence planning
c. Text Realization
d. None of the Above
Answer: (c).Text Realization

37. How many steps of NLP is there?
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
Answer: (c).5

38. In linguistic morphology _____________ is the process for reducing inflected words to their root form.
a. Rooting
b. Stemming
c. Text-Proofing
d. Both Rooting & Stemming
Answer: (b).Stemming

39. Which of the following is demerits of Top-Down Parser?
a. It is hard to implement.
b. Slow speed
c. inefficient
d. both b and c
Answer: (d).both b and c

40. "He lifted the beetle with red cap.", contains which type of ambiguity ?
a. Lexical ambiguity
b. Syntax Level ambiguity
c. Referential ambiguity
d. None of the Above
Answer: (b).Syntax Level ambiguity

Page 4 of 7